Bilist får afvist nummerplade: “Den er altså stødende”

Foto: Boosted Magazine

Selvom det kan virke fristende, er det ikke alt, man må skrive på en nummerplade. Langt fra faktisk.

– Den tegnkombination, du ønsker, kan opfattes som stødende.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Sådan lød den kortfattede men meget klare besked til en svensk bilist, der for nylig fik afslag på kombinationen af tegn i en ønskenummerplade. For den svenske Transportstyrelsen har det præcis ligesom Motorstyrelsen herhjemme. Det er ikke alt der er tilladt.

Heller ikke på nummerplader. Svenske Aftonbladet skriver, at Transportstyrelsen har afvist den tilsyneladende uskyldige kombination af tegn og bogstaver ‘3JOH22A’. Og hvorfor så det?

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Her løber p-afgiften ALTID op i 1.020 kr.

Reklameblok:Jo, for hvis man spejlvender teksten – eller læser den bagfra (tøhø, red.), står der ganske enkelt ‘asshole’. Og ‘røvhul’ er ikke en besked, man må dele med andre i trafikken. Heller ikke selvom det er skrevet på engelsk og ikke svensk som i tilfældet her.

Det er ikke første gang, at lige præcis den tegn- og bogstavkombination på nummerplader løfter øjenbryn. I den amerikanske stat Californien er det faktisk lykkedes en bilist at få kombinationen igennem på det lokale motorkontor. Det må se lidt mærkelig ud i bakspejlet.

3JOH22A from memes

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk