Annonce:

EU vil gøre diesel og benzin markant dyrere

Folk i fossilbiler skal i den grad rammes på økonomien. I hvert fald kommer et nyt forslag fra EU-komissionen til at gøre ondt.

Fra og med 2027 skal det gradvist være dyrere for bilister at køre i bil, i hvert fald hvis den bil kører på fossilt brændstof.

Det foreslår EU-Kommissionen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I Bruxelles vil de folkevalgte nemlig have alle medlemslande til at følge en såkaldt kvoteordning for CO2 og dermed også fossile brændstoffer.

EU-politikerne ønsker nemlig at stramme unionens klimamål i 2040. Den danske regering vurderer allerede nu, at den ordning alene vil gøre en liter benzin 1,09 dyrere i 2030.

Den ene krone plus det løse lyder måske ikke af meget. Men stigningen skal lægges oven i de stigninger, der allerede er trådt i kraft, og som vil træde i kraft frem mod 2030.

Tilbage i december sidste år vurderede den danske interesseorganisation FDM, at det i 2030 vil koste over 3.500 kroner om året at køre i en benzinbil. Når det kommer til dieselbiler, er “straffen” lidt mildere – nemlig ‘bare’ 3.200 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det eneste, bilisterne kan trøste sig med, er at regeringen er klar til at slække lidt på en anden afgift. Men kun for dieselbilejere.

Regeringen vil nemlig hæve afgifterne på en liter diesel med yderligere 50 øre, mod at sænke den udligningsafgift, dieselbil-ejere betaler i tillæg til den periodiske afgift.

Selv veteranbiler går i øvrigt ikke fri af de afgifter, der allerede nu og de kommende år vil stige rundt omkring det bare at eje en bil. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler