Annonce:

EU indfører midlertidig straftold på elbiler fra Kina

EU-Kommissionen har besluttet at indføre en told på op til 37,6 procent på kinesiske elbiler. Det trods protester fra europæiske bilmærker.

Besøg vores annoncør:

EU-Kommissionen kalder godt nok den nye told midlertidig. Ikke desto rammes alle kinesiske elbiler nu af straftold på op til 37,6 procent.

Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse.

Den midlertidige told, som EU kalder straffen, vil gælde fra fredag 5. juli og i en periode der højst kan strække sig i fire måneder. I hvert fald på nuværende tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I den mellemligende periode skal EU have truffet en beslutning om mere permanent toldstats. Den toldstats vil gælde i fem år, når EU’s medlemslande har truffet beslutningen.

LÆS OGSÅ: Fisker har ikke betalt for biler – skylder 8,6 mia. kroner

Den straftold, EU nu rammer de kinesiske bilproducenter med, er indviduel fra mærke til mærke. Men den kan ikke blive højere end 37,6 procent.

Det ventes, at Kina slår igen mod de nye EU-regler. Det florerer allerede, at kineserne vil ramme især de dyrere europæiske mærker. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En af de bilkoncerner, der rammes af de nye toldsatser, er Geely Holdning. Her ejer man både Volvo og Polestar. Førstnævnte har allerede taget konsekvensen.

For at undgå den 20 procents toldstats, EU vil lægge på Volvos biler, har mærket besluttet at flytte en hel produktion, som udelukkende skulle være foregået i Kina, til Gent i Belgien. Læs mere om det her.

Værst – i hvert fald når man ser på procenterne – står det til for SAIC. Koncernen, der bl.a. andet ejer MG, må de næste måned betale 37,6 procent i europæisk told.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Der er kun et sted at sende regning hen. Nemlig til forbrugerne. Det åbne spørgsmål er, hvordan det påvirker priserne i Danmark. Det er nemlig kommet frem, at kineserne gør deres biler næsten 200 procent dyrere i Europa i forvejen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler