Annonce:

Er ekstrem tynd olie farligt for din bils motor?

Toyota kører med en olie så tynd, at den ligner vand? Men er det farligt. Det har Lake Speed ​​​​Jr. sat sig for at finde ud af.

Besøg vores annoncør:

Nogle nye biler kører på en stadigt tyndere olie. Så tynd at den i flere tilfælde minder om vand. Et af de bilmærker, der sværger til tynd olie, er Toyota.

Ifølge fabrikkens forskrifter skal især hybridbilerne ned og køre med en 0W-16-olie. Og faktisk anbefaler Toyota, at nogle biler skifter til 0W-8-olie efterfølgende.

Olieproducenterne Liqui Moly og Champion har udviklet 0W-8-olier, som de nyeste hybrider fra Mazda og Toyota kan køre på. Olierne lever ifølge producenterne op til JASO GLV-1-standarden, som japanerne kræver.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men er det godt for motorerne? Det har olie-manden Lake Speed Jr., der er søn af en tidligere Nascar-kører, sat sig for at finde ud af.

LÆS OGSÅ: Leverer til flere bilmærker – nu er de ved at gå konkurs

Speed Jr.’s datter ejer en Toyota Corolla hybrid med den tynde 0W-16-olie, som efter det første service på værkstedet fik 0W-8-olie.

Mellem olieskiftene udtog Lake Speed Jr. dog nogle prøver fra olien, som han efterfølgende fik analyseret. Efter en uges tid modtog han det første resultat.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det var og er intet galt med 0W-16-olien. På alle parametre er der utroligt få metalrester at komme efter i olien. Måske endda så få at de ikke er værd at notere sig.

For 0W-8-olien er resultatet mindst lige så godt. Faktisk er resultaterne så gode, at Speed Jr. i videoen herunder indrømmer, at en test måske slet ikke var nødvendig.

– Jeg føler mig meget godt tilfreds med resultaterne. Alt ser rigtig godt ud, siger han.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler