Annonce:

Endnu et land vil forbyde fossilbiler – bare ikke plugin-hybrider

Hvad der betragtes som nulemissionsbiler er vidt forskelligt fra land til land. Canada er på vej med et forbud mod forbrændingsmotoren. Altså på nær plugin-hybriderne.

Hvis en ny bil forbrænder benzin eller diesel i 2035, skal den være forbudt. Medmindre der kan sættes en lille ledning til den.

Sådan tænker Canadas regering i øjeblikket. Et politisk flertal i verdens næststørste land ønsker nemlig at forbyde alt andet end nye nulemissionsbiler til den tid.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Men i samme vending vil canadierne kalde plugin-hybrider nulemissionsbiler. Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet forventes den nye lov at blive præsenteret for offentligheden allerede i dag. Men det betyder ikke, at den gælder fra i morgen eller på mandag i næste uge.

LÆS OGSÅ: Audi fortyder – holder alligevel fast i forbrændingsmotoren

I stedet har canadierne planer om en gradvis udfasning af alt andet end ‘nulemissionsbiler’. I 2026 skal bilisterne således køre i 20 procent nulemissionsbiler, 60 procent i 2030 og 100 procent i 2035.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hos CBC News citeres en kilde for at sige, at det nye forbud, som så ikke er et fuldstændigt forbud alligevel, skal sikre, at ‘bilmærkerne producerer nok nulemissionsbiler som folk har råd til’.`


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler