Annonce:

Endnu et bilmærke fortryder plan om kun at bygge elbiler

Det britiske VAG-mærke Bentley fortæller nu, at man udskyder lanceringen af en ren elbil til 2026. I mellemtiden vil man fokusere på hybridbiler.

Det er ikke mange år siden, at verdens bilmærker sloges om at fortælle, hvor hurtigt de kunne omstille deres modelprogrammer til kun at bestå af elbiler.

I dag fortryder flere og flere af dem de udmeldinger. Bentley er blot det seneste mærke, der trækker i land. Indrømmelsen er dog forholdsvis lille.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I stedet for at lancere en ren elbil næste år, siger briterne nu, at de venter til 2026. Og salget begynder ikke før i 2027.

LÆS OGSÅ: Bilisterne gider ikke køre elbil, siger endnu et bilmærke

Det fortæller mærkets administrerende direktør Adrian Hallmark til Autocar. Adrian Hallmark siger, at mærket nu vil fokusere mere på hybridbilen.

– På grund af alt det, der sker rundt omkring os, vil vi investere mere i hybridbilen. Vi forventede, at salget ville falde i 2028, 2029 og 2030.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Men nu forventer vi, at markedet faktisk vil vokse og fortsætte med det. Det giver os flere muligheder og sikrer os mod en langsom tilvænning til elbiler, siger Hallmark.

Bentleys beslutning betyder, at mærket tager hybridmotoren med ind i det næste årti. Noget der indtil for ganske nylig ikke var planen.

Faktisk ville Bentley kun bygge elbiler i 2030. Og det var planen, at man frem mod det år ville sende fem helt nye elbiler på gaden. Det kommer nu ikke til at ske. I stedet nøjes briterne formentlig med én.

Adrian Hallmark fortæller til Autocar, at Bentleys første rene elbil skal bygges på VAG-gruppens PPE-platform. Den samme som blandt andet Porsche Macan bygges på. Men Bentley siger også, at den nye elbil ikke vil være en direkte erstatning for noget andet i modelprogrammet.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og Bentley lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler