Reklame:

Endnu et bilmærke bekræfter – “Vi har biler ombord på brændt fragtskib”

Ejerne af de biler, der kan være gået tabt i flammerne, er allerede ved at blive kontaktet.

Rolls-Royce har over for finans-mediet Bloomberg afsløret, at mærket har flere biler ombord på Fremantle Highway, et stort fragtskib, der brød i brand for over en uge siden og for nylig blev bugseret til Holland.

Umiddelbart efter at branden brød ud, blev det desuden bekræftet, at der er 3.783 biler på skibet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Af de biler er 498 elbiler. Men også BMW og Mercedes har fortalt, at man har flere hundrede biler ombord på skibet.

Det er stadig uklart, præcis hvor mange Rolls-Royce-modeller der er på skibet. Men en talsmand fra bilproducenten fortæller til Bloomberg, at man er i gang med at kontakte de berørte kunder.

LÆS OGSÅ: Medie: Classic Race er på vej tilbage til Aarhus

Da skibet brændte, var det på vej fra Tyskland til Egypten. I modsætning til Felicity Ace-fragtskibet, der brød i brand i begyndelsen af 2022 og sank, er ikke alle bilerne ombord på Fremantle Highway blevet ødelagt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Faktisk mener bjærgningsfirmaet Boskalis, at omkring 800 køretøjer er blevet skånet fra flammernes hærgen. Det endelige tal kan dog først bekræftes, når bjærgnings-arbejdet er afsluttet.

Den nøjagtige årsag til branden er endnu ikke kendt. Men det er blevet spekuleret i, at flammerne brød ud i en elbil, før det hurtigt spredte sig til bilerne rundt om sig.

Det var dog ikke kun biler, flammerne fik fat i. Et besætningsmedlem omkom, ligesom flere blev såret. Mange sprang overbord for at undslippe flammerne. Heldigvis fik dygtigt mandskab og Hollands kystvagt bugt med flammerne, og i sidste uge ankom skibet til en hollandsk havn.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?