Annonce:

Elbiler er hurtige for en sikkerheds skyld, siger bil-chef

Når elbiler accelerere hurtigt, handler det mere om sikkerhed end noget andet. I hvert fald hvis man spørger Stellantis’ øverste chef Carlos Tavares.

Han er klar til at skifte mening om elbiler, hvis den offentlige mening vender sig mod biltypen. Men Stellantis’ øverste chef, Carlos Tavares, har nu også et forsvar klar, når det kommer til elbiler.

I hvert fald de hurtigste af dem. Det kom frem, da Stellantis, der er verdens fjerdestørste bilkoncern, præsenterede platformen STLA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

På teknikken, der både kan bruges til fossil- og elbiler, lover Stellantis nemlig, at man vil kunne bygge biler, der går fra 0 til 100 km/t på 2 sekunder.

I den sammenhæng nævnte Carlos Tavares, at det er vigtigt for sikkerheden på vejene, at en elbil kan komme hurtigt afsted.

LÆS OGSÅ: Ulovligt biltræf endte i skuddrama – 30 biler beslaglagt

Særligt i forbindelse med overhalinger, hvor elbilers ofte hurtige acceleration kan hjælpe bilister med at undgå farlige situationer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Kraftige accelerationer handler først og fremmest om sikkerhed. Det handler om at kunne overhale under sikre forhold. Om at være sikker på, at man kan nå at skifte vognbane, også når en lastbil skal overhales på en vej med kun to spor.

– Det handler ikke nødvendigvis om fart. Vi er kun glade for, at elbiler kan den slags (køre hurtigt, red.), siger Carlos Tavares til Top Gear.

Det er dog ikke alle elbilsejere, der kan tøjle, at de lige pludselig har mange hestekræfter og en elmotor, der trækker uden tøven, til rådighed.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Faktisk viste en opgørelse i 2020, at 50 procent af alle elbilejere laver skader på deres biler inden for det første år. For alle andre bilejere ligger det tal mellem 25 og 30 procent.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler