Annonce:

Ejer af tidligere Saab-fabrik bekræfter: “Her skal bygges biler igen”

Saab Automobile – eller i hvert fald resterne af det – er tilbage. Det tror selv den svenske milliardær, der har købt mærkets tidligere fabrik i Trollhattan, på.

Selv den svenske milliardær Svante Andersson, der i maj i år købte Saabs tidligere fabrik i , tror på, at der snart igen bygges biler der.

Det fortæller han i et interview med den svenske avis Ttela.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I foråret fyrede svensk-kinesiske National Electric Vehicle Sweden, der opstod på resterne af Saab i 2011, ellers 320 af 340 tilbageværende medarbejdere, da bilproducenten med alvorlige økonomiske problemer gik i ‘dvale’.

Siden har NEVS forsøgte at finde købere til projektet, der blandt andet kom bilen ‘Emily GT’ ud af på bare ti måneder, og det er nu lykkedes. Svenske medier kunne i juli fortælle, at en indtil videre anonym køber har meldt sig.

LÆS OGSÅ: FDM advarer mod nyt forslag – “Det rammer diesel- og benzinbilister dobbelt så hårdt”

– Jeg ved, hvem de er, men det er ikke noget, jeg vil fortælle om. Det må komme fra Nevs selv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Men jeg kan sige, at det er en væsentlig del af fabrikken, de vil bruge. Også kontorer, og de skal ansætte et stort antal medarbejdere, siger fabrikkens ejer Svante Andersson med henvisning til de nye NEVS-ejere.

Den nye udvikling betyder måske, at kinesiske Polestar skal pakke sammen og forlade Trollhattan. I april kom det nemlig frem, at mærket havde lejet sig ind på fabriksområdet, hvor man ville etablere et udviklingscenter.

Svante Andersson siger til den svenske avis Ttela, at han forventer, at den tidligere Saab-fabrik er tilbage i fuld sving allerede til efteråret. Selv overtager Andersson formelt ejerskabet af fabrikken den 1. september eller senest 1. oktober.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler