Annonce:

Dybt berørt Mazda-chef kommer med løfte om wankelmotoren

Mazdas øverste chef Katsuhiro Moro er så begejstret for den respons, konceptet ‘Iconic SP’ har modtaget, at mærket nu sammensætter ‘et udviklingshold’ med fokus på wankelmotoren.

Det er endnu for tidligt at sige med sikkerhed. Men Mazda har i hvert fald taget et kæmpe skridt i retningen af en ny wankelmotoriseret sportsvogn.

I forbindelse med 2024-udgaven af Tokyo Auto Salon, der fandt sted i sidste uge, løftede Mazdas administrerende direktør Katsuhiro Moro sløret for, at arbejdet snart begynder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Fra 1. februar vil der sidde et hold kun dedikeret til wankelmotorens udvikling. Formentlig et sted i Mazdas hovedkvarter i den japanske by Fuchu.

Før den afsløring udtrykte Katsuhiro Moro sin taknemmelighed for den overvældende respons, Mazda mener, at Iconic SP har fået.

LÆS OGSÅ: Fire mænd tiltalt for vanvittigt groft svindel med 203 biler

– Jeg er meget glad for og dyrt rørt over og alt den support og opbakning, jeg har fået, når det kommer til sportsvogns-konceptet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke jer alle. Med jeres opbakning har vi nedsat en gruppe som skal udvikle wankelmotoren pr. 1. februar for at komme ‘tættere på drømmen’.

– Det er ikke så let. Men jeg håber, vi kan tage et skridt fremad ind i et nyt kapitel med mange udfordringer, lød det fra en rørt Katsuhiro Moro.

Faktisk brugte Mazda-chefen en god del af sin taletid på Tokyo Auto Salon på at sætte ord på netop Iconic SP og wankelmotoren.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Motor-konstruktionen bruger Mazda lige nu som rækkeviddeforlænger i elbilen MX-30, efter wankel ellers har været helt ude, efter den sidste RX-7 blev bygget i 2012.

– Man vil kunne køre hjem med et stort smil på læben uden angsten for at have strøm nok på batteriet, som man ellers godt kan frygte i en elektrisk sportsvogn, siger Moro om Iconic SP.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler