DR får kritik for Skorstensgaard-udsendelse


Pressenævnet kritiserer DR-program for ‘kritisabel redigering’ og ‘ukorrekte oplysninger’.

DR’s forbrugerprogram ‘Kontant’ har fået en lang næse af Pressenævnet. Mandag udtalte nævnet i en kendelse kritik af DR for programmet ‘Kontant: Tvivlsomme tyske værkstedspriser’. Mediet har, siger Pressenævnet, udeladt væsentlige oplysninger om værkstedstest, klippet udsendelsen sammen på en kritisabel måde og bragt ukorrekte oplysninger.

Det betyder, at DR skal offentliggøre pressenævnets kritik som en del af programmet. På tidspunktet for denne artikels publicering er udsendelsen dog ikke længere tilgængelig på DR.dk. Til gengæld er Pressenævnets afgørelse offentliggjort på DR.dk.

Klip fra programmet kan dog stadig ses i DR’s omtale af programmet. I en længere artikel om udsendelsen citeres den administrerende direktør blandt andet for at sige, Skorstensgaard skal kunne se ud i fremtiden. En særlig service kaldte han det dengang over for DR.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi skal kunne se ud i fremtiden og garantere, at bilen kan køre 20.000 – 30.000 kilometer. Det er så kunden, der vælger, om bilen skal repareres nu, eller om den skal på værksted inden næste service, sagde Anders Skorstensgaard i programmet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk