Annonce:

Disse biler blev en milliard kroner mindre værd sidste år

Selvom 2023 var året med det næsthøjeste antal af brugtbils-salg herhjemme, havde succesen også helt bogstavelig en pris.

Der blev næsten solgt rekordmange brugtbiler i Danmark sidste år. En ny opgørelse fra Bilbasen viser, at der på platformen blev lavet 431.000 reelle handler.

Kun lidt mindre end rekordåret 2021, hvor de danske brugtvognsforhandlere solgte 446.000 biler. Men det har helt bogstaveligt en pris at holde markedet godt i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Salgsplatformens gennemgang af markedet viser nemlig også, at brugtvognshandlerne satte priserne på brugte elbiler ned med svimlende 1,1 milliarder kroner i løbet af 2023.

Prisnedslagene skyldes primært, at Tesla smed en bombe under bilmarkedet generelt, da amerikanerne satte prisen på helt nye biler voldsomt meget ned i begyndelsen af 2023.

LÆS OGSÅ: Ulovligt biltræf endte i skuddrama – 30 biler beslaglagt

Siden skete det flere gange. Og det sker faktisk stadigvæk. Og det på en måde hvor de øvrige bilmærker nu ikke længere kan ignorere Teslas træk.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

2024 er knap en måned gammel. Og allerede har Tesla sat prisen på Danmarks mest solgte bil ned igen. Flere bilmærker er siden fulgt efter. Også på leasingfronten.

Det er dog ikke alle bilmærker, der bider på lige den strategi. Eksempelvis mener Shirin Emeera, at det bilmærke, hun styrer i Danmark, bør køre i den retning. Læs mere her.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler