Diesel a la ABT: En Audi A6 med 330 hk, tak!

Mens vi venter på den næste Audi RS6, hæver ABT ydelsen i nuværende 3-liters TDI-A6

Ventetid er det værste – særligt når der er en ny kraftkarl af en stationcar i form af Audis næste RS6 lige om hjørnet. Men så er det godt, at der findes tunere som tyske ABT.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

For indtil den store V8-benziner lander hos forhandlerne, er der en masse spark i den tre-liters turbodiesel. Bare ABT har leget med den først. Så vokser ydelsen nemlig fra Audis maksimale 286 hestekræfter og 620 newtonmeter til 330 hypper og 670 newtonmeter.

Hvorfor? Fordi ‘vores kunder vil have en bil med over 300 hestekræfter’, som ABT-chef Hans-Jürgen Abt udtrykker det.

Og det skal kunderne få. Den store dieselmaskine er nu 5.5 sekunder om at nå fra 0 til 100 kilometer i timen mod 5.7 sekunder i fabriksbilen. Tophastigheden er stadig begrænset til 250 kilometer i timen, men ABT fjerner gerne begrænsningen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

På strækninger, hvor det er tilladt, er der altså rigeligt med skub i V6’eren. Og mere end rigeligt til at trække de 21″ alu-fælge med rundt.

 

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk