Annonce:

Det skændes bilister mest om på ferien, viser undersøgelse

En ny undersøgelse kortlægger, hvad der får temperamentet til at stige blandt bilister, når sommerferien er af kør-selv-typen.

Besøg vores annoncør:

Energiselskabet Circle K har fået Kantar Media til at spørge bilisterne om, hvad der kan antænde de største skænderier på bilferien.

Nogle ting er generelt anledning til større konflikter end andre. På førstepladsen tænder det absolut fleste bilister af, når andre i bilen kommenterer kørslen. Kedsomhed er dog kilde til mindst lige så store konflikter, svarer bilisterne.

På en andenplads er dårlig kortlæsning. Selv i en verden, hvor snart sagt enhver bilist ejer en smartphone og derfor også en GPS, er der altså stadig nogen, som sværger til den gammeldags vejkort.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

At have stolet for meget på GPS’en og/eller taget fejl af den kan dog i den grad også pisse bilisterne af. Hele 13 procent svarer i undersøgelsen, at den slags fejl er kilde til de største skænderier på kør-selv-ferien.

LÆS OGSÅ: Energiselskaber bremser investeringer i særlig benzin

På en tredjeplads finder vi dårlig planlægning. Eller i hvert fald uenigheder om, hvor og hvornår der skal holdes pauser. 11 procent af de adspurgte svarede, at de tænder af over den slags spørgsmål.

Andre årsager til konflikt er ifølge undersøgelsen valget af musik, lydstyrken og temperaturen i bilen og uforudsete stop eller pauser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilisterne i undersøgelse blev også bedt om at svare på, hvem der oftest udløser konflikten i bilen. Og måske ikke så overraskende skyder de fleste bilister skylden for skænderierne på deres ‘bedre halvdel’. 22 procent svarer, at det er kæresten, der oftest får skylden.

Lige efter har 21 procent af bilisterne dog selvindsigt nok til at indrømme, at de selv udløser en konflikt i bilen. Mens 25 procent skyder skylden på børnene.

I alt deltog 1.209 personer mellem 18 og 79 år, som alle sammen har kørekort, i undersøgelsen. Hvad pisser dig mest af på kør-selv-ferien? Deltag i debatten på Boosteds facebook-side.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler