Der er 150 af dem i Danmark – kræver politisk hjælp til disse elbiler

Er 150 eksemplarer nok til at man overhovedet kan tale om et problem? Ja, mener flere transportorganisationer, som nu kræver politisk handling.

Ifølge tal fra transportministeriet er der bare 150 elektriske lastbiler på vejene i Danmark. Alligevel mener flere transportorganisationer, at der er et afgørende problem. Der er simpelthen ikke nok lademuligheder.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Derfor kræver bl.a. brancheorganisationen for dansk vejgodstransport, ITD, at der nu gribes ind politisk. Det skriver TV2 Øst.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET – Politiet tager bil fra 62-årig “Han kørte gaderæs”

Der er dog ikke udsigt til, at der sker noget lige nu. Først senere i år vil de første offentligt tilgængelige ladepunkter til lastbiler blive sat op ved Høje Taastrup Transportcenter. ITD mener dog, at staten bør går forresten.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Det er en hønen eller ægget problematik, og vi mener, at staten skal gå forrest i og med, at det er politikerne, som har besluttet en 70 procents målsætning, og den beslutning må de tage ansvar for, siger chefkonsulent hos ITD, Caroline Brüelm, til TV2 Øst.

Ifølge transportminister Thomas Danielsen (V) står lademuligheder for de elektriske lastbiler, selvom stadig er ganske få på vejene, da også højt på regeringens dagsorden.

 

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk