Glem bilen – denne nummerplade er 12 millioner kr. værd!

Et på alle måder ellers simpelt et-tal udgør den absolut dyreste nummerplade i den australske stat Victoria.

Glem bilen. Lige i denne sammenhæng er det hverken interessant, at det er en Mercedes eller en AMG-trimmet sag for den sags skyld. Nej, det – du skal lægge mærke til her – er nummerpladen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den dyreste af sin slags i staten Victoria og måske den dyreste i hele Australien – overhovedet! Down under har de nemlig nogle lidt anderledes regler, når det kommer til registreringsnumre, end vi har herhjemme.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her er ny fartfælde til grin – du kan sagtens bryde loven

Nummerpladen der ganske enkelt siger ‘1’ har en kompleks historie, og et vildt prisskilt. Ifølge Carscoops dukkede registreringsnummeret første gang op i Australien i 1932. Men på et tidspunkt kom Victorias politichef og guvernør op at toppes over, hvem der egentlig havde retten til nummerpladen.

Reklameblok:Hele missæren førte til, at nummerpladen blev gemt væk i en sikret boks på det lokale motorkontor. Registreringsnummeret dukkede ikke op før igen før 1984, hvor det blev solgt på auktion for 165.000 dollars. 1 million danske kroner med den dagsaktuelle vekselkurs.

Vildt populært – og meget dyrt!
Endnu mere dengang i 80’erne. Siden har det siddet på en Saab 9000 Turbo, en Ferrari, en Rolls-Royce, en Porsche 911 Turbo, en Mercedes E55 AMG, E63 AMG. Alt sammen før den nuværende placering på en C43 AMG.

Reklameblok:

I dag menes nummeret at være 2 millioner amerikanske dollars værd. Forstå det hvem der kan. Men de såkaldte ‘heritage plates’ er faktisk en stor ting i Australien. Også på det sociale medie Instagram, hvor profilen Heritage Plates har over 10.000 følgere.

Sidste år blev nummerpladen ’26’ solgt for 1.1 million australske dollars. Det svarer til 847.000 amerikanske dollars eller 5.2 millioner danske kroner.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk