VIDEO: Her er ny fartfælde til grin – du kan sagtens bryde loven

Et nyt fartbump i Faaborg skal fjernes, allerede inden det blev taget i brug. Dermed er der kun Actibump på Sjælland. Foto: Vejdirektoratet

Det har kostet millioner at anlægget bumpet i Lejre, men en test viser, at bilisterne ikke bliver straffet for at køre for hurtigt.

Egentlig burde det såkaldte actibump, der er i Danmark er en ny fartfælde, udløse en straf til bilister der kører over 50 km/t. Men Ekstra Bladets testkørsel på strækningen i Lejre, hvor ét af bumpene er etableret, viser, at der ikke sker noget.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Straffen burde ellers være en udløst faldlem på 5 til 6 centimeters penge. Men som avisens prøvekørsel tydeligt viser, sker der ikke noget. Ved 50 km/t sker der selvfølgelig ingenting. Men selv ved 60 km/t er der næsten intet at mærke, bemærker journalisten som prøvekører bumpet.

– Det er klart, det ikke bliver aktiveret ved 51 km/t. Men jeg vil ikke afslører, hvornår det bliver aktiveret. Det er forretningshemmelighed, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Maria Sande til avisen.

Det er ikke mere end et par uger siden, at vi her på Boosted kunne fortælle, at Vejdirektoratet må opgive en lignende fartfælde i Faaborg på Sydfyn. Bumpet, der kostede en million kr. at etablere, er – siger afdelingslederen – for stor en gene for naboerne.

Reklameblok:– Vi har intet ønske om at løse et problem med for høj hastighed ved i stedet at skabe andre gener, og derfor har vi besluttet at optage bumpene inden udgangen af 2022, lød det fra afdelingslederen i en skriftlig kommentar til Boosted 6. december i år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk