Reklame:

DEBAT: Daniel vil forbyde store biler – “Må ikke være større end en Peugeot 208”

Den lille Peugeot 208 er en af de absolut mindste biler i Europa. Daniel Moser vil have et forbud mod for meget vægt og størrelse på biler.

Peugeot 208 er målt på antallet af ny-indegistreringer en af de mest populære biler i Europa. Så langt har Daniel Moser ret.

Det har han faktisk også, når det kommer til amerikanernes forkærlighed for Fords F-serie af pickups.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og det mener Daniel Moser, at der kun er ET naturligt udfald af. Han vil begrænse både vægten og størrelsen på biler. Tilsyneladende så de ikke er større end den nuværende Peugeot 208.

Under parolen “It’s time to restrict max size & weight of cars” har Daniel Moser brugt sin Twitter-profil til advokere for netop det synspunkt siden december 2021.

Sammenlignings-tweetet, der går på den lille Peugeot og den store Ford, er fra maj i år. Og således ikke Daniel Mosers første tweet med den holdning. Alligevel er det specifikke tweet set 1 million gange allerede.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Ligesom det har fået flere hundrede kommentarer med på vejen. Nogle er enige i Daniel Mosers udlægning. Mens andre påpeger, hvad de mener er åbenlyse fejlslutninger.

– For det første sammenligner du to vidt forskellige biler? En lille personbil og en varevogn, lyder et modsvar.

– Idéen er dum. Hvor skal stregen så trækkes? Ved Tesla Model 3 eksempelvis?, spørger en anden.

Reklameblok:


LÆS OGSÅ: Spritstiv københavner ramte hæk langt væk hjemmefra – så gik der ild i bilen

– Størrelse handler lige så meget om sikkerhed, påpeger en anden Twitter-bruger i et andet af Daniel Mosers tweets, hvori han påpeger, hvordan en bil som Volkswagen Golf kun er blevet større med tiden.

Daniel Moser forsvarer sig med, at der skal brandbeskatning af store biler til. Det både når det kommer til vægt og større.

– I Frankrig er store biler allerede dyrere, skriver Daniel Moser.

Det har dog også mødt kritik fra flere af dem, som siden maj er stødt på Daniel Mosers tweet.

– Pickups er nødvendige. Der er stadig folk med fysisk krævende job (som har brug for større biler, red.) lyder et andet modsvar.

– Jeg ejer en Dodge Ram, som jeg bruger til at trække min trailer. Jeg bruger ikke bilen hver dag. Men når jeg har brug for den, har jeg virkelig brug for den, fortsætter en af de mange kommentarer.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?