Data afslører: Tesla slog folk ihjel, fordi ejeren ramte den ‘forkerte’ pedal

En meget omtalt dødsulykke i Kina kan nu vise sig udelukkende at være en Tesla-ejers skyld. 

Lige siden en kinesisk bilist i en Tesla Model Y i november ramte og dræbte to motorcyklister, har mærket nægtet, at der skulle skyldes fejl på bilen.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Og nu giver data fra bilen angiveligt Tesla ret. Det skriver Carscoops. For meget tyder meget på, at bilens ejer – en 55-årig mand som dog hverken var påvirket af alkohol eller stoffer under ulykken – havde foden på den helt forkerte pedal.

LÆS OGSÅ: EU udskyder forbud mod benzin- og dieselbiler – Tyskland er bekymret

I hvert fald blev der trykket ‘hundrede procent på speederen’. Omvendt har den 55-årige bilist lige siden ulykken holdt på, at der ‘var noget galt med bilens bremser’.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Det er langt fra første gang, at kinesere klager over bremserne på Tesla-modeller. Men i mindst ét tilfælde har Tesla slået igen og forlangt erstatning svarende til 5,2 mio. kr. for ‘uverificeret, ubegrundet og ærekrænkende kritik’.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk