Danmarks største leasingfirma i problemer: Chefen er bortvist

Foto: Leon Seibert

En rigtig møgsag er muligvis under opsejling hos landets største leasingfirma. To medarbejdere er bortvist, og en anden har sagt op.

Nordania Leasing, der er ejet af Danske Bank, er i disse dage genstand for en advokatundersøgelse. Det skriver finans.dk.

Undersøgelsen er igangsat, fordi der et sted i systemet er opstået mistanke om urent trav i samhandlen med to leverandører – Autohuset Vestergaard og VIA Biler, skriver mediet. Og selvom advokatundersøgelsen stadig er i gang, så har sagen allerede fået konsekvenser.

Hos Nordania er en medarbejder med ‘ansvar for kontakten til de danske bilimportører herunder kontraktforhandlinger og aftaleindgåelse’ sendt hjem. Over for Finans.dk har hverken Danske Bank eller Nordania ønsket at kommentere historien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: 43-årig skal i fængsel for fusk med leasingbiler

Dog bekræfter interne dokumenter fra Autohuset Vestergaard, at advokatundersøgelse har fundet frem til noget, der er, som det ikke skal være. På den baggrund er Jesper Wang Hansen, der indtil for nylig var chef i personvognsafdelingen, bortvist.

Ses vi til Auto Show?


Også hos VIA Biler har sagen allerede haft konsekvenser. Direktør og medejer Peter Monk har forladt sin stilling, ligesom han har solgt sin andel af virksomheden. Tilsyneladende for at undgå, at sagen slider på virksomhedens ry.

Peter Monk kender efter sigende den hjemsendte medarbejder hos Nordania Leasing personligt, og det har han gjort i flere år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk