Annonce:

Danmark blandt de eneste lande der vil af med fossilbilerne

Analysefirmaet BloombergNEF mener, at Danmark og de øvrige nordiske lande er blandt de eneste lande som kvitter CO2-udledningen fra biler i 2050.

Besøg vores annoncør:

Et flertal i Folketinget vedtog i 2020, at Danmark skal være klimaneutralt senest i 2050.

Men når man kigger på udviklingen i bilindustrien, er det kun Danmark, de øvrige nordiske lande samt den amerikanske delstat Californien, der faktisk er på vej mod målet om en emissionsfri transportsektor i 2050.

Det skriver finansmediet Bloomberg på baggrund af en ny rapport fra analysfirmaet BloombergNEF.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Nogle markeder oplever en markant afmatning, og bilproducenterne har vendt deres elbilmål, siger Colin McKerracher der står bag rapporten.

LÆS OGSÅ: Tesla-ejer afsløret af ekskonen – skal betale 700.000 kroner

Rapporten peger samtidig på flere årsager i flere europæiske lande til, at målet om en CO2-fri transportsektor halter. Amerikanerne selv er dog ikke stort bedre.

Ford og GM har ifølge BloombergNEF undladt at producere elbiler i noget større omfang, og senest har bilproducenterne trukket deres egne målsætninger i land. I hvert fald når det kommer til elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Rapporten beskylder også både England og Italien for at have en blandt tilgang til elbilerne. Og i Tyskland stoppede støtten til nye elbiler brat i december sidste år.

Noget der faktisk har fået salget af biltypen til at styrtdykke lige siden. Japanerne har også holdt igen. Blandt andet tror Toyota slet ikke på, at elbilerne nogensinde får mere end 30 procent af markedet.

– Som følge heraf er Kina i dag det eneste store bilmarked, der har nået et punkt, hvor der er en forbrugerdrevet vækst i elbilsalget, skriver Bloomberg.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Herhjemme besluttede et politisk flertal sidste år at holde registreringsafgiften på elbiler nede. Det betyder, at der stort set ikke er afgift på elbiler under 430.000 kroner. Og faktisk vil regeringen nu undersøge, om elbil-ejerne nu kan få endnu mere økonomisk hjælp. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler