Concept XM er en BMW med 750 hestekræfter


Ikke bare er det en SUV. Det er en hybrid og frem for alt M-afdelingens første egenudviklet bil siden 1981 og den sidste BMW M1.

Mandag 29. november var en særlig dag for BMW Motorsport Gmbh. Her præsenterede man nemlig sin første bil siden sportsvognen M1, som var i produktion mellem 1978 og 1981.

Det her er altså M-afdelingens første, egenudviklet bil i 40 år. En bil der ikke kunne være mere forskellig fra sin forgænger, end den er. Og bilen er endda stadig kun et koncept. BMW brugte Miami Beach i USA som kulisse til præstationen af monsteret.

LÆS OGSÅ: Citroën indgår hemmelig aftale med BMW

Artiklen fortsætter efter reklamerne:For bilen er et monster. Under motorhjelmen har BMW sagt, at der ligger en V8-motor som får hjælp af en hybridpakke af batterier. Formentlig er der tale om mærkets velkendte 4,4-llters ottecylindret. Med elektrisk hjælp er ydelsen helt oppe på 750 hestekræfter og svimlende 1.000 Nm.

Den er ‘isbjørne-venlig’
Er det miljøvenligt? Gu’ er det så. Tyskerne siger nemlig, at Concept XM, kan køre op til 80 kilometer på strømmen fra batterierne, inden forbrændingsmotoren slår i gang.

Og nu sagde vi jo, at Concept XM er et koncept. Det er også korrekt. Altså lidt endnu. For BMW har planer om at lave en produktionsbil ud af linjerne, du kan se i galleriet herunder. Formentlig allerede til næste år, og med så mange andre af mærkets andre SUV’er, skal den nye top-bimmer samles i USA.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Om de massive 23″ hjul med hver 14 eger er en del af pakken til den tid, ved vi ikke. Men vi krydser fingre.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk