Annonce:

Computere er dårligere bilister end mennesker nogle gange

I tusmørke og ved kryds er mennesker bedre end computere. I hvert fald bag rattet af biler, viser ny undersøgelse.

Besøg vores annoncør:

Biler bliver stadig mere automatiserede, og i nogle af dem kan du helt få lov til at slippe rattet. Men der er stadig trafiksituationer, mennesker klarer bedre end computere.

Det viser en ny undersøgelse publiceret i tidsskriftet Nature.

Undersøgelsen er baseret på data fra 35.000 trafikulykker, hvor mennesker var involveret og 2.100 ulykker hvor assistentsystemer i bilerne spillede en rolle.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og konklusionen er klar. Bilister, altså dem af kød og blod, er bedre bilister end computerkraften bag assistentsystemerne. Altså i visse situationer.

LÆS OGSÅ: 29 procent af alle elbil-ejere vil tilbage til benzinbilen

Blandt andet finder undersøgelsen, at computerne navigerer dårligere rundt i tusmørke, end bilister gør. Det samme gør sig gældende, når bilen kommer til et kryds.

Assistentsystemernes kameraer og sensorer fanger ganske enkelt ikke alt, der foregår rundt omkring dem. Og selvom det samme er tilfældet for det menneskelige øje, er der altså situationer, hvor mennesker klarer sig langt bedre bag rattet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og det bakkes op af den rå datamængde bag undersøgelsen. Her viser det sig, at den computerstyrede bil i de fleste tilfælde fortsatte med uændret hastighed umiddelbart før en ulykke.

Hvorimod der i de fleste ulykker, hvor mennesker sad bag rattet, blev trådt heftigt på bremsen i øjeblikkene før en ulykke. Det kan man så lægge i, hvad man vil. Måske er det klogest at betragte assistentsystemerne som det, de er. Nemlig en hjælp til at køre bil og ikke en chauffør.

Ulykker sker desværre i trafikken. Nogle af dem fordi bilisterne stoler for meget på deres bilers ‘evner’. Det indrømmede en Tesla-ejer at have gjort, da hans kørsel for nylig slog en motorcyklist ihjel. Læs mere om den sag her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler