Annonce:

Chef for elbilmærke mistænkes for flere forbrydelser

Den kinesiske ejendomsgigant Evergrande vader rundt i kriser. Nu er chefen for elbiler tilbageholdt og mistænkt for flere forbrydelser.

Mandag i denne uge blev chefen for den kinesiske ejendomsgigant Evergrandes afdeling for elbiler tilbageholdt af landets myndigheder.

Det oplyser selskabet ifølge finansmediet Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Evergrande var engang Kinas absolut største ejendomsselskab. Faktisk var selskabet så gigantisk, at det handlede med andet og mere end ejendomme.

Det var Evergrande, der i skikkelse af selskabet NEVS i 2012 købte konkursboet efter det General Motors-ejede Saab Automobile.

LÆS OGSÅ: Kørte 177 km/t – politiet måtte rive fartbøde i stykker

Men på grund af Evergrandes enorme finansielle vanskeligheder blev NEVS negligeret. Og februar sidste år fyrede NEVS selv 320 ud af 340 ansatte, før det i slutningen af året lykkedes at finde en ny køber. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Selskabet har erfaret, at dets administrerende direktør, hr. Liu Yongzhuo, er blevet tilbageholdt i henhold til loven med mistanke om forbrydelser, skriver Evergrande NEV, et datterselskab i Evergrande-koncernen, i en udtalelse til børsen i Hongkong mandag.

Det er ikke første gang, myndighederne retter søgelyset mod Evergrande-toppen. Tilbage i september 2023 blev selskabets øverste chef Xu Jiayin også tilbageholdt.

Dengang oplyste Evergrande ligeledes, at chefen var mistænkt for en række forbrydelser. Tilbage hos Evergrande NEV lød det i 2019, at man inden for ‘tre til fem år ville være verdensførende’.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Virkeligheden er dog en helt anden. I dag har Evergrande NEV tabt halvdelen af sin værdi på fem år.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler