Annonce:

Californien indfører særlig strafafgift på grund af elbiler

Den amerikanske delstat Californien mister så mange penge på, at borgerne vælger elbiler, at man vil lukke hullet med en ny strafafgift.

En ny strafafgift kan være på vej til bilisterne i Californien.

Delstaten bløder nemlig penge, fordi man fra politisk hold har valgt at understøtte salget af nye elbiler, samtidig med at man har gjort det sværere at sælge nye diesel- og benzinbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk vil Californien i 2035 – i lighed med EU – forbyde salget af alle nye diesel- og benzinbiler. Men allerede nu mærkes det i statskassen.

I et nyt pilotprojekt tester myndighederne i staten derfor, om det giver mening at indføre en kilometerbaseret afgift. Indtægter fra afgifter på diesel- og benzin er ganske enkelt allerede begyndt at mangle.

LÆS OGSÅ: Ny Volvo EX30 er så fejlfyldt at Martin er nødt til at snyde den

Myndighederne mener også, at et skift fra afgifter på benzin og diesel til afgift pr. kørt kilometer vil være mere ‘fair’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det skriver ABC7.

Til mediet fortæller Lauren Prehoda, der er talsmand for transportmyndighederne i Californien, at delstaten taber 200 millioner dollar om året svarende til 1,3 milliarder kroner på, at bilisterne kører rundt i elbiler.

Blandt andet fordi bilerne slipper med en registreringsafgift på 200 dollar om året. Og ellers ikke betaler løbende afgifter som benzin- og dieselbiler.

Myndighederne i Californien er ikke de eneste, der har indset, at folk i elbiler også skal betale deres del af gildet. På Island blev der ved årskiftet indført en afgift, som kun elbil-ejere skal betale. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler