Bygges kun i 40 styk: Her er Bugatti Divo med 1.500 hk

Bugatti har løftet sløret for deres nye, ultrasjældne hyperbil – Divo har mindre tilfælles med Chrion, end man skulle tro

Den nye Bugatti Divo var en af de mest ventede nyheder på årets Pebble Beach-udstilling, og nu har VW-gruppen endelig afsløret sit nye franske prestigeprojekt af en hyperbil.

Reklameblok:Designet i tråd med Bugattis karosserimager-tradtion deler den nye hypervogn faktisk færre dele med den mere ‘almindelige’  Chiron, end man lige skulle tro. Mange af ændringerne på Divo er nemlig foretaget for at gøre bilen endnu mere aerodynamisk – hvor vildt det end lyder.

Selv siger Bugatti, at de i Divo’ens linjer har fundet 90 ekstra kilo downforce i forhold til Chiron. Og der er tydeligvis noget om snakken. For starter vi ved bilens front, er luftindtagene gjort markant større. Alt sammen for at holde den optimale arbejdstemperatur omme ved det otte liters W16-monster af en motor.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

LÆS OGSÅ: M5 Touring’en BMW aldrig byggede eksisterer – og den har 950 hk

Andre markant ændringer tæller de redesignede forlygter og den bagerste diffuser, der ny smyger sig om hele fire afgangsrør modsat Chirons to.

MEGET MERE DOWNFORCE
Men det helt store party trick på den lynhurtige franskmand er spoileren, der også fungerer som en luftbremse. I forhold til Chrion er kulfibervingen nemlig gjort 23 procent bredere. Hvilket ifølge Bugatti selv bringer signifikant mere downforce og bremsekraft ind i det forvejen imponerende regnestykke.

Reklameblok:

Faciet er som tidligere nævnt en otte liters W16-motor, der yder 1.500 hestekræfter og som spurter helt til 380 km/t før en begrænser vel at mærke sætter en stopper for fartfesten.

For at nå dertil har Bugattis ingeniører måttet skrue godt og grundigt på formlerne for bilens affjedring og ikke mindst vægt. Faktisk har Divo takket være nye fælge og en kølercover i kulfiber tabt 35 kilo af Chirons kampvægt. Dertil kommer, at opbevaringsplads i dørene og en masse lydisolering helt er forsvundet i Divo.

Bilen er opkaldt efter den fransk racerkører Albert Divo og produktionen er begrænset til 40 eksemplarer, som alle er blevet revet væk trods et prisskilt på fem millioner euro.

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk