Annonce:

Brød færdselsloven 25 gange med 200 km/t – betjent går fri

Anklageren mente, at en politibetjent skulle frakendes kørekortet. Men det var Retten i Holbæk ikke enig i, og nu er manden frikendt.

En betjent sad ved Retten i Holbæk anklaget for 25 brud på færdselsloven. Herunder bl.a. at have kørt 200 km/t med en anholdt i bilen og over for rødt adskillige gange.

Anklagemyndigheden mente, at manden skulle straffes med en bøde og en frakendelse af førerretten. Men det var byretten ikke enig i.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og derfor bliver betjenten ikke straffet. Det skriver TV2 via Ritzau.

Det var Statsadvokaten i København, som på baggrund af en undersøgelse fra den såkaldte Uafhængige Politiklagemyndighed valgte at rejse tiltale mod betjenten.

LÆS OGSÅ: Toyota med 3 cylindre koster næsten 800.000 kroner i Danmark

Statsadvokaten så det bl.a. som en skærpende omstændighed, at betjenten kørte vanvittigt med en anholdt i bilen. Der kunne dog ikke rejses tiltale for vanvidskørsel, da forholdene, som betjenten var tiltalt for, fandt sted før lovens indførsel i marts 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvorfor brød betjenten så færdselsloven 25 gange på 15 minutter? Det kom frem i retten, at han jagtede en mand, som senere viste sig at køre rundt uden kørekort.

Og det kan man altså straffrit gøre som betjent i Danmark. Det er i øvrigt ikke første gang, at politiet går helt fri i retten. I januar i år blev en betjent frikendt i byretten, selvom han kørte en 76-årig kvinde ihjel. Læs mere om den sag her.

Betjente er også gået fri for straf i andre sager bag rattet. I 2005 blev en betjent eksempelvis frikendt for spirituskørsel på Ærø i det fynske øhav, og i 2007 blev en betjent frikendt for at have skudt 20 gange mod en flugtbilist i Københavns nordvestkvarter.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler