Brandfolk: Så mange tusinde liter vand slukker én Tesla

Foto: Morris Township Volunteer Fire Company

Nogen kalder elbilen for miljøets redning, andre siger, det er en ren katastrofe. 

Tirsdag i denne uge måtte brandvæsnet i Pennsylvania, USA, bruge hele 45.425 liter vand, da en brændende Tesla Model S skulle slukkes. Det skriver WTAJ.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Ifølge sammen medie opstod branden, fordi et uidentificeret objekt ramten vognbunden. Det lykkedes føreren at trække bilen ind til siden. Men der var altså ikke meget at gøre trods et ihærdigt forsøg fra tililende brandfolk.

Brandfolkene fortæller selv, at de til en begyndelsen brugte 15.000 liter vand. Men det var langt fra nok. I løbet af de timer. brandfolkene brugte på få bugt med flammerne, løb der i alt 45.000 liter vand igennem.

Brandfolkene siger selv, at de normalt kan nøjes med 1.900 liter vand under en normal bilbrand. Hvad normal dækker over, kommer brandfolkene dog ikke ind på.

Reklameblok:– På grund af lithium-ion-batterierne blev bilen ved med at antænde igen og igen. Af samme grund var det nødvendigt at bruge ekstra meget vand for at få slukket flammerne, skriver Morris Township Volunteer Fire Company i et Facebook-opslag om branden.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk