Reklame:

Borgmester beder regeringen forbyde hastigheder over 90 km/t på motorvejen

Transportministeren har nu formelt fået en anmodning om at forbyde bilist at køre over 90 km/t på motorvejen, viser en mail.

Danske bilister skal forbydes at køre hurtigere end 90 km/t. I hvert fald på den del af motorvejsnettet, der løber igennem Odense.

Det skriver TV2 Fyn på baggrund af en mail, som Odenses borgmester i denne uge sendte til transportminister Thomas Danielsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret blev mailen sendt i mandags. Heri skriver borgmesteren, at han vil tvinge bilisterne ned i fart, fordi støjen fra motorvejen er blevet for meget.

– Hastighedsreduktionen fra 110 kilometer i timen til 90 kilometer i timen, mener vi skal være gældende indtil det tidspunkt, hvor udfordringerne med støjpåvirkede borgere er løst – og vi samtidig har opnået elektrificering af den samlede bilpark.

LÆS OGSÅ: 7. juli 2024 rammer ny EU-regel alle bilister – “Går særlig hårdt ud over danskerne”

Altså kommer hastigheden på den fynske motorvej omkring Odense måske aldrig over 90 km/t igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hastighedsnedsættelsen er en del af Odense kommunes ‘grønne mobilitetsplan’ som blev vedtaget tilbage i juni.

Planen vil bl.a. forbyde byens bilister at køre over 20 km/t på størstedelen af byens veje. Det har de borgerlige partier dog nu en anden holdning til. Læs mere om det her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?