Annonce:

Borgerforslag vil ramme danske bilister med nyt forbud

I begyndelsen af januar nåede debatten helt ind på Christiansborg – nu vil et borgerforslag gøre sommerdæk forbudt om vinteren.

Et nyt borgerforslag vil have politikerne på Christiansborg til at forbyde sommerdæk. I hvert fald om vinteren.

Borgerforslaget kommer efter det voldsomme snevejr, som hverken politiet eller redningspersonale kunne håndtere, da det begyndt at gå galt ude på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

På E45 sad adskillige bilister fast i op mod 20 timer. Men nu vil en række borgere altså tvinge bilisterne til at tage deres del af ansvaret for, at lignende situationer ikke kan opstå igen.

Der skal, står der i borgerforslaget, som er stillet af Chris Ostenfeld Sivertsen fra Favrskov, indføres strengere krav til brugen af vinterdæk.

LÆS OGSÅ: Danskere fortsætter i Formel 1

De strengere krav skal ikke bare forbedre sikkerheden på vejene. Det skal også nedbringe samfundets omkostninger, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det er dog ikke kun privatpersoner, der skal følge kravene, som borgerforslaget lægger op til. Det skal lastbiler og busser også.

Borgerforslaget består af tre hovedpunkter:

  1. Alle motordrevne køretøjer, der færdes på offentlige veje i Danmark, skal have godkendte vinterdæk i perioden 1/10-1/3 eller når temperaturen gennemsnitligt er under 7 grader i løbet af et døgn
  2. Hvis det ovenstående ikke overholdes, eller hvis en bil med sommerdæk eller lignende fanges i perioden, skal bilen indkaldes til dæk-inspektion og kan dumptes, hvis den ikke har vinterdæk. Dette gælder også lastbiler og busser.
  3. Dækmønsteret skal være mindst 2,5 mm eller mere for, at vinterdækkene betragtes som godkendte.

Borgerforslaget blev offentliggjort 10. januar i år. Og skal det gå videre ind i folketingssalen, skal der skaffes 50.000 støtter inden 8. juli 2024.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Men det er svært at få øje på støtten. Det godt 20 dage gamle forslag har på tidspunktet for denne artikels publicering kunnet samle bare 309 støtter. Borgerforslaget kan læses i sin helhed her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler