Annonce:

Boosted tester: Nyeste version af ooono trafikalarm

En ny version af den smarte ooono trafikalarm er på gaden. Vi har kørt med den nogle uger i bilen – her er vores konklusion.

De senere år er det blevet utrolig populært at have en trafikalarm monteret i bilen. Før i tiden kunne du installere en app, der så hjalp med at advare om fartkontrol og forhindringer på vejen. Men problemet var dog, at hvis du ikke havde åbnet for appen, så var systemet ikke til den store hjælp.

Derfor er der nu kommet eksterne enheder på markedet, og du kender dem i dag primært som Saphe eller ooono. Ja, det er stavet korrekt: ooono. På Boosted-redaktionen har vi prøvet begge produkter, og begge har klaret opgaven helt fint. Dog har Saphe lokket med lidt flere muligheder for indstillinger af de forskellige funktioner. Men det ville ooono-folkene ikke finde sig i, så nu er en ooono v2 lanceret. Den har vi fået fingrene i.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Alle trafikalarmer er community-baserede og afhænger af indrapporteret data fra brugerne. Ooono fortæller, at de har data fra mere end 2,5 millioner brugere i hele Europa. Og dermed er du altså også sikret, når du tager på ferie i udlandet. Det er smart.

Klik her for at læse mere og finde din nærmeste forhandler!

Nyt design og nye funktioner
Den oprindelige ooono v1 havde et super simpelt rundt design med kun én knap. Den var hvid – nu er den blevet sort i v2-versionen. Det er den eneste udvendige ændring, men til gengæld er det en god ændring, da det sorte look er endnu mere diskret og lækkert. Indvendigt er der til gengæld sket en hel del i den nyeste version. Der er nu særskilte advarsler for enten fartkontrol (så blinker enheden blåt) eller for forhindringer på vejen (så blinker enheden rødt). Forhindringer kan være alt fra vejarbejde til tabte genstande osv.

Opdateret app med mange muligheder
Det er også blevet muligt at aktivere eller deaktivere de forskellige alarmtyper, hvis du for eksempel ikke har lyst til at modtage advarsler om fartkontrol, men kun vil advares om forhindringer – eller omvendt. Så slår du nemt funktionerne til og fra inde i appen. Her kan du også indstille lydstyrken på de bip-lyde, som følger med enhedens blink.

Det er også i appen, at du kan se, hvor de nærmeste fartkontroller eller forhindringer er henne, og du kan desuden styre lydniveauet, lave en ruteovervågning og indstille advarselsafstanden (antal sekunder inden du ankommer til stedet for advarslen).

Klik her for at læse mere og finde din nærmeste forhandler!

Hvordan virker ooono så?
Det er meget, meget enkelt at komme i gang med at bruge en trafikalarm fra ooono. Hvis du kan finde ud af at gå i App Store eller Google Play og skrive ooono, så klarer resten næsten sig selv.

Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du installerer og bruger ooono:

Den lille ooono leveres i en plastæske med en ultrakort brugsanvisning til. Mere er der ikke i æsken, for opsætning og montering er seriøst let.
Gå til din mobils App Store eller Google Play og hent appen ooono connect.
Vælg ‘Tillad altid’ her – og sig også ja til, at appen må sende dig notifikationer.
En kort guide efterfulgt af en hurtig opdatering, så alle trafikinfo er up to date.
Så er ooono klar, og du kan nu køre sikkert afsted i trafikken.
Enheden kan placeres flere steder, men det er smart øverst i forruden, hvor du let ser lyssignalerne – og det er let at fjerne den igen, hvis bilen skal sælges.
Her ser du et eksempel på en advarsel. Vores ooono bipper og blinker rødt, da vi er et par hundrede meter fra stedet. Blinkede den blåt, var det en fartkontrol.
Bingo! Et vejarbejde fylder lidt rigeligt med store containere og jord ud midt på vejen, så det er helt korrekt med en advarsel om forhindring. Så klikker vi to gange på ooono-knappen for at bekræfte, at forhindringen stadig er der. Havde det været en fartkontrol, skulle vi blot klikke en enkelt gang for at bekræfte.
fartkontrol
Senere på dagen var der igen bip i vores ooono. Denne gang et blåt blink, der indikerer fartkontrol. Der sparede vi lige 1.000 kr. Foto: Heb

Du kan risikere, at du ikke får en advarsel ved enten en fartkontrol eller en forhindring. Så er det fordi, at du er den første på stedet, og så skal du indberette ved enten at klikke en enkelt gang for fartkontrol eller to gange for en forhindring. Det er hele grundlaget for en trafikalarm, at brugerne hjælper hinanden med at indberette og bekræfte, så de næste på vejen får en korrekt advarsel.

Skal den tændes eller vedligeholdes?
Din ooono tænder selv, og modsat app-løsningerne skal du ikke åbne app’en, da ooono selv tilslutter i baggrunden, når du begynder at trille i bilen. Batteriet holder cirka et år, men det er et standardbatteri, som du finder i alle byggemarkeder.

Konklusion
Konceptet med trafikalarmer er genialt. Vi hjælper hinanden med at skabe mere sikker kørsel – og så er det jo ikke helt skidt at slippe for en fartbøde eller tre. Ooono trafikalarmen gør arbejdet super godt, og den nye version gør det fuldt ud lige så effektivt som konkurrenten Saphe. Til sammenligning kommunikerer ooono med 2,5 millioner brugere, mens Saphe har 0,5 millioner brugere. Derfor er ooono perfekt til ferien, da den virker i over 50 lande.

Desuden er ooono-enheden flottere og mere simpel.

Annonce:


Klik her for at læse mere og finde din nærmeste forhandler!

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler