Annonce:

Ny test afslører de ringeste elbiler i koldt vejr

Ikke alle elbiler kommer lige langt i koldt vejr, afslører en ny norsk test. En ukendt kineser overrasker dog og banker selv de store mærker.

Nogle elbiler er ufatteligt dårlige i koldt vejr. I hvert fald afslører en ny, norsk test, at bilmærkerne har mere end svært ved at leve op til deres modellers WLTP-opgørelser, når temperaturen falder til mellem 4 og -10 grader.

Det er nordmændenes svar på FDM, Norges Automobil-Forbund (NAF), der har lavet testen. En test de faktisk udfører to gange om året. En gang i sommerhalvåret og ditto om vinteren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Iøjnefaldende er det, at ingen af de testede biler kan leve op til deres lovede WLTP-rækkevidde. Faktisk er ingen af dem overhovedet tæt på.

Men det er måske ikke så overraskende igen. Koldt vejr eller virkelig høje varmegrader æder betydeligt af rækkevidden i alle biler. Uanset brændstoffet.

LÆS OGSÅ: Audi i flammer: “Der røg lige for 180.000 kroner”

Nordmændene kørte fra Oslo og nordpå i 23 biler. Og så begyndte rækkevidden ellers at rasle ud af elbilerne. Overraskende nok klarede det ukendte kinesiske mærke HiPhi sig absolut bedst.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Modellen “Z” lover 555 kilometer på et fuldt batteri. Det blev til 522 kilometer. I snit kørte elbilerne 22 procent kortere end de egentlig står opgivet til.

Værst står det til for Volkswagen ID. 7 Pro. Tyskerne lover 608 kilometer på én opladning. Det blev kun til 414 kilometer. Et tab på 32 procent af rækkevidden. Batteriet i Toyota bZ4x klarer sig lige så dårligt.

Den faceliftede Tesla Model 3 er dog heller ikke imponerende. Og det samme er tilfældet med de kinesiske Volvo C40 og Polestar 2 Long Range.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler