BMW tilføjer blæret funktion til 4,7 mio. biler

Mange millioner BMW-ejere kan se frem til nogle temmeligt blærede ting i deres biler. Men det kræver en ‘digital nøgle’.

Alle BMW’er har en nøgle. Men kun de nyeste af slagsen leveres med digitale nøgler. Altså sådan en man kan have på sin telefon, dele med andre osv. I flere lande verden over sender BMW nu nye funktioner ud til 4,2 mio. BMW-ejere med digitale nøgler.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Går der virkelig 200 ton jord på ET elbil-batteri?

Det sker som led i en større softwareopdatering, oplyser det tyske mærke. Biler med den 7. og 8. udgave af BMW’s iDrive-system får blandt andet muligheden for kun at benytte sig af den digitale nøgle. Før den nye opdatering skulle den fysiske nøgle også være i bilen.

Men det er ikke alt. For mange af de nye funktioner, som BMW låser op for, er gratis. I nogle lande får BMW-ejere bl.a. mulighed for ‘Remote Control Parking’. Altså kan man parkere bilen med app’en ‘My BMW’.

Reklameblok:Mærket siger, at ejerne med den nye funktion kan stå op til seks meter væk fra deres biler, når de parkere af sig selv. Det er dog bare et lille udpluk af BMW’s seneste softwareopdateringer. Hvad man som BMW-ejer kan få adgang til afhænger helt af model og årgang.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk