Annonce:

BMW og Volkswagen vil have lov til at udlede mere C02

Moderne biler kan trods en fortsat udvikling af forbrændingsmotoren ikke leve op til EU’s stadig skrappere krav. BMW og Volkswagen vil have lov til at udlede mere og dermed undgå vilde bøder.

På et tidspunkt, hvor bilmærkerne nærmest står i kø for at trække løfter om elbiler i land, vil BMW og Volkswagen-gruppen have lov til at forurene mere.

Eller i hvert fald mere end EU på nuværende tidspunkt tillader nye biler at svine, når det kommer til CO2-udledning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret mener hverken Volkswagen eller BMW, at man kan leve op til EU’s stadigt strengere emissionskrav. Så for at undgå bøder vil bilerne have hævet forureningsgrænsen.

Det skriver Automotive News.

LÆS OGSÅ: Grækenland forbyder fuldt opladet elbiler på færger

– Det giver ikke mening, at branchen skal betale bøder, når rammebetingelserne for udviklingen af elbilen endnu ikke er på plads, sagde Volkswagen-gruppens øverste direktør Oliver Blume, da virksomheden fremlagde årsregnskabet for 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Heller ikke hos BMW er man tilfreds med udsigten til bøder i en størrelsesorden, der ligner milliarder af kroner. De betingelser er urimelige, siger direktør Oliver Zipse.

– I slutningen af 2025 vil verden konstatere, at det ikke er så nemt. Og så vil presset på den europæiske bilindustri være markant, sagde Oliver Zipse under et møde, hvor mærket offentliggjorde årsregnskabet.

Bøden, som bilproducenterne står overfor, er da heller ikke til at tage fejl af. Der skal betales 95 euro pr. gram CO2, grænseværdien overskrides med. Det beløb skal så ganges med det antal af biler, de enkelte mærker har fået bygget.

Alene Volkswagen-gruppen kan altså se frem til en bøde på lige knap 30 milliarder danske kroner, hvis det nuværende bødesystem tages op til fornyet overvejelse.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

På den anden side har ingen af bilmærkerne sagt, at de vil have lov til at se helt bort fra elbiler. Volkswagen holder eksempelvis stadig fast i, at man kun vil sælge elbiler i Europa i 2033. Hos BMW forventer man, at halvdelen af salget udgøres af nye elbiler i 2030.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler