BMW-boss: M4 bliver den sidste Bimmer med manuelt gear

Chefen for BMW-udviklingsafdeling bekræfter, at et manuelt gear også vil være muligt i den næste M4

I en tid hvor ikke bare BMW men stort set alle bilmærker skrotter tre pedaler til fordel for automatikken, har udviklingschefen fra Bayeren, Klaus Frohlich, gode nyheder til den manuelle puritaner.

For i hvert fald i M4 fortsætter BMW med at tilbyde manuelle gear, konstaterer udviklingschefen i et interview med amerikanske Road and Track.

Reklameblok:Jeg synes det (manuelle gear,red.) skal overleve. Også i den næste M4. Så mit løfte er: Ja, der vil være manuelt gear i M4’erens afløser‘.

LÆS OGSÅ: BMW-chef: Det er noget pis at kaldte M3 CSL for den sidste rigtige 3-serie

Frohlich havde dog også mere at sige om den sag,. Det er nemlig sandsynligt, at M4 bliver den sidste BMW, der kan fås med tre pedaler.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

‘Jeg tror – overordnet set – at biler med manuelle gear vil forsvinde. Men jeg synes M4’eren skal være et helle for den manuelle gearkasse. Sådan at den sidste manuelle gearkasse som skal dø, skal dø i en M4 så sent som muligt’

Lav efterspørgsel på manuelle gear er den primære årsag til, at BMW ikke kaster penge efter udviklingen, som skal til for at følge med det stadigt stigende drejningsmoment i fabrikkens hurtigste biler.

Der er heller ingen gear-producent, som vil udvikle den type gear med os længere‘, tilføjer udviklingschefen.

 

Reklameblok:

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk