Reklame:

BMW bekræfter: “Den næste M3 bliver en elbil”

BMW har bekræftet, at den næste M3 i rækken bliver en elbil. Fans af forbrændingsmotoren behøver dog ikke gå grædende hjem. 

BMW har bekræftet, at den næste M3 får noget af en splittet personlighed. Bilen kommer nemlig både som ren elbil og med forbrændingsmotor.

Det skriver Carsales i et interview med BMW-bestyrelsesmedlem Frank Weber. Den kommende elbil vil efter alt at dømme være baseret på den ‘neue klasse’-platform, som BMW har dedikeret udelukkende til elbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Fans af BMW’s forbrændingsmotorer kan dog godt få blodtrykket ned igen. Der kommer nemlig også en ny M3 med forbrændingsmotor. Og den skal sælges sideløbende med den elektriske M3.

Frank Weber kalder det ‘nødvendigt’ at have begge dele. Både og så at sige. Allerede nu spekuleres der i, hvorvidt BMW har planer om at gøre den elektriske M3 til en ‘mega car’ sådan som Lamborghini har planer om med deres første, helt elektriske bil.

LÆS OGSÅ: Samtlige danske brintstationer lukkes helt ned

Begrebet ‘mega car’ betyder sådan set ‘bare’ at motoren – eller motorerne – yder mindst en én megawatt eller derover. I hestekræfter svarer det til 1.360 styk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Fran Weber bekræftede da også, at den ny ellert kan håndtere den slags kræfter. Uden at han dog definitivt vil sige noget om antallet af hestekræfter.

Men gør BMW alvor af den type effekt, vil den næste M3 – eller i hvert fald én af dem – have over dobbelte så mange hestekræfter som den mest potente M3 lige nu.

M3 CSL har 560 hestekræfter at gøre godt med fra den 3-liters rækkesekser med dobbelte turboer. Af BMW-entusiaster kendt under fabrikskoden B58.

Reklameblok:


En motor den næste benzindrevne M3 formentlig fortsætter med.  BMW har nemlig sagt, at mærket både kan og vil udvikle motorer til de kommende og stadigt strengere emissionskrav Euro 7.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?