Reklame:

Bilmærke sagsøgt igen – ejerne er stadig rasende over brændende elbiler

Der gemmer sig potentielt katastrofale fejl i batteripakken. Der er den nordamerikanske Jaguar-importør endnu engang blevet mødt af et sagsanlæg fra vrede ejere. 

Mens Jaguars elbiler brænder i USA, har importøren forsømt at tage sig af problemet. Det mener en række-ejere, som nu sagsøger den nordamerikanske gren af mærket.

Det fremgår af hjemmesiden Classaction.org.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Modellen, som ejerne er utilfredse med, er Jaguars bud på en elektrisk SUV kaldet I-Pace. De første meldinger om brande i biltypen er allerede flere år gamle.

Dengang skød den indisk-ejede, britiske bilproducent skylden på batteriproducenten LG Energy Solution.

LÆS OGSÅ: DR-program afslørede fusk i synshaller – nu skal der tages billeder af alle bilsyn

Problemet skyldes, at Jaguar havde fået leveret nogle defekte batteripakker, lød det. LG endte endda med at betale erstatning til JLR-gruppen som står bag Jaguar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Men Jaguar slås stadig med problemet. En af de ejere, som nu sagsøger mærket, siger, at det nye batteri, hendes bil har fået, har samme problem som det gamle.

I-Pace-ejeren siger, at hendes bil pludselig går ud af sig selv. Og at den herefter er ‘umulig at flytte’. Hun hævder, at Jaguar ikke vil hjælpe. Og at det er derfor, hun nu trækker importøren i retten sammen med de øvrige I-Pace-ejere.

En anden ejer, der også er med i søgsmålet, har slet ikke nogen I-Pace længere. Den brændte helt ned. Jaguar gik efterfølgende med til at fjerne vraget. Men man lod de spredte rester af bilen være tilbage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

En tredje ejer siger, at han pludselig fik en besked om at stoppe bilen med det samme. Kun for at finde ud af at hverken bremser eller styretøj virkede.

Jaguar Land Rover har endnu ikke kommenteret søgsmålet, der er rettet mod den nordamerikanske importør.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?