Bilmærke konkurs – præsenterede ny bil for 2 uger siden

Mærket, der troede på, at de kunne sælge solcellebiler, må nu kaste håndklædet i ringen.

Ambitionsniveauet var tårnhøjt. En elbil drevet af strømmen fra solceller. Og det til en pris på under 40.000 euro svarende til 300.000 kroner før afgifter. Men det var samtidig en ambition som ikke kunne overleve.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Chef for tysk bilmærke: “Vi går konkurs”

Det ved vi nu, hvor bilmærket Lightyear er erklæret konkurs. Det oplyser mærket selv på sin hjemmeside. Udmeldingen kommer bare få uger efter, det hollandske mærke præsenterede Lightyear 2 i Las Vegas.

En bil man hellere ville satse på fremfor den vanvittigt dyre Lightyear 0. Den bil blev udråbt til at være verdens mest aerodynamiske. Men det kostede.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

1,1 mio. kr. før danske afgift for at være helt præcis. Det amerikanske medie Electrek skriver, at Lightyears eneste håb nu er, at man kan sælge rettighederne til andre, som vil viderefører bilmærkets idéer.

Generelt er markedet for solcelle-biler en presset idé. Tyske Sono Motors måtte i december tigge om flere penge for at overleve. Siden har man sikret sig en kapitalindsprøjtning på 47 mio. euro (350 mio. kr.) det er dog ikke engang halvdelen, af hvad det kriseramte mærke skal bruge.

Lightyear 2

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk