Annonce:

Bilister fatter ikke simpel regel der giver 1.000 kr. i bøde

Alt for mange danskere kører rundt uden at give tegn, når de skal dreje. Det sker også på motorvejen, og det er dyrt.

Alle danskere med et kørekort er blevet undervist i det, da de lærte at køre bil. Alligevel er det som om visse regler ryger ud med badevandet, så snart kørekortet er i hus.

Herunder at man skal blinke, når man kører ind på en motorvej fra en tilkørselsrampe. Grunden hertil skal man ikke lede længe efter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det står nemlig i færdselsloven. Helt bestemt i de uddybende bemærkninger:

“Henset til bestemmelsens formål – nemlig at advare bagfra kommende trafikanter – taler meget for, at bestemmelsen om obligatorisk anvendelse af blink ved vognbaneskift på motorvej også omfatter til- og frakørselsveje på motorvej, således at der skal gives tegn ved til- og frakørsel på motorvej.”

LÆS OGSÅ: Dansk forbud får efterspørgsel til at stige med 700 procent

Det er måske lidt knudret formuleret. Men ikke desto mindre er det noget, der koster dyrt at blæse på. For politiet kan give dig en bøde på 1.000 kroner, hvis de ser, at du ‘glemmer’ at give tegn.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Findes der så situationer, hvor du ikke bør blinke, selvom bilen egentlig skifter bane? Ja, selvfølgelig gør der det. Ingen færdselslov uden undtagelser. Heller ikke i den danske.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik bør bilister ikke blinke, når bilen befinder sig i det midterste spor på motorvejen forud for en vej, som deler sig. Bilen fortsætter nemlig i samme bane.

Skulle ‘uheldet’ alligevel være ude, og du glemmer at blinke, kan du trøste dig med, at det ikke giver noget klip i kørekortet. Endnu i hvert fald.

EU er dog på vej med en række stramninger på kørekortområdet. Noget som ellers ikke er sket siden 2006. Læs mere om hvad det betyder her.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Læs mere om politiets jagt på bilister lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler