Annonce:

Bilist fyret for at bruge 3 kroner på at lade sin hybridbil

Et stadigt stigende antal arbejdspladser får opført ladestandere til de ansattes elbiler – men i januar 2022 kunne en Golf-ejer ikke finde nogen ladestander. Det kostede ham en fyreseddel.

Tæt på et år efter, at en tysk mand blev fyret fra sit arbejde, fordi han trak en ledning til en 220 volts stikkontakt på arbejdspladsen og ud til sin Volkswagen Golf GTE, er sagen afgjort i retten.

Manden blev fyret fra sit arbejde, da det to dage efter den langsomme opladning blev opdaget, at han på firmaets regning havde suget strøm for 0,40 cent, svarende til 3 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Manden blev fyret uden varsel og med øjeblikkelig virkning for strømtyveriet. Golf GTE-ejeren mente dog, at fyringen var helt ved siden af.

Det skriver den tyske avis Merkur.

LÆS OGSÅ: Tesla skjuler alvorlige fejl på millioner af biler – giver bilister skylden

I første omgang var dommeren da også enig og tilkendte den fyrede VW-ejer en erstatning. Arbejdsgiveren ankede dog beslutningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og her fik arbejdsgiveren delvist ret. I Tyskland er det at lade en privatbil på firmaets regning således fyringsgrundlag nok i sig selv. Og dog.

For den højere retsinstans kom også frem til, at fyringen i dette tilfælde var helt ude af proportioner.

Især fordi retten kom frem til, at Golf-ejeren havde stjålet strøm til bilen for et meget lille beløb. I samme ombæring noterede retten sig, at det var tilladt for de ansatte at oplade deres private mobiltelefoner i arbejdstiden.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Derfor kom sagens dommer frem til, at en advarsel havde været passende. Det hele endte i et forlig, som giver den fyrede Golf-ejer en erstatning på 8.000 euro, svarende til 60.000 kroner.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler