Annonce:

Bilhadet vokser – parkering skal koste 134 kroner i timen

Ligesom det ikke var alle parisere, der deltog i folkeafstemningen, er det heller ikke alle bil-ejere der skal til lommerne.

Ligesom i flere danske byer har bystyret i Paris tilsyneladende så meget imod biler, at man har sendt en straf til ejerne til folkeafstemning.

Den folkeafstemning blev afholdt i weekenden. Og her stemte et flertal for at hæve parkeringstaksten i centrum af Paris til 18 euro svarende 134 kroner i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Uden for centrum synes pariserne, at det skal koste 13 euro svarende til 97 kroner for hver times parkering.

Det skriver France24.

LÆS OGSÅ: Kostede 150 millioner kroner – nu må politiet ikke køre dem

I hvert fald flertallet af den del af pariserne der deltog i afstemningen. For bare 5,7 procent af beboerne i Paris valgte at stemme. Det svarer til 78.000 personer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det ændrer dog ikke på, at 54 procent af pariserne, der stemte, altså stemte for at tredoble prisen for parkering. Men ikke for alle bilerne.

Tredoblingen af parkeringstaksterne i byen skal kun ramme folk i ‘tungere’ biler. Altså alle biler der vejer 1.600 kilo eller mere.

Forslaget, der har været til folkeafstemning, friholder dog pariserne selv. Ligesom handicapbiler undtages. Det samme gør taxaer, biler ejet af sundhedspersonale og håndværkere.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Men alle andre? Ja, de må betale. Også selvom ganske få parisere overhovedet gad stemme. Reglen ventes nemlig allerede at træde i kraft til september i år.

Paris’ borgmester Anne Hidalgo udlægger dog afstemningen som ‘et klar svar pariserne’. Et klart nej tak til bilerne. Et eksempel borgmesteren mener, flere andre byer vil tage til sig.

Parkeringstakster er ikke det eneste, pariserne ikke rigtig gider beskæftige sig med. Da bystyret sidste år ville forbyde el-løbehjul stemte bare 103.000 pariserne. Det betød, at løbehjulene har været forbudt siden september sidste år.

Annonce:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler