Annonce:

Bilhadet vokser – parkering skal koste 134 kroner i timen

Ligesom det ikke var alle parisere, der deltog i folkeafstemningen, er det heller ikke alle bil-ejere der skal til lommerne.

Besøg vores annoncør:

Ligesom i flere danske byer har bystyret i Paris tilsyneladende så meget imod biler, at man har sendt en straf til ejerne til folkeafstemning.

Den folkeafstemning blev afholdt i weekenden. Og her stemte et flertal for at hæve parkeringstaksten i centrum af Paris til 18 euro svarende 134 kroner i timen.

Uden for centrum synes pariserne, at det skal koste 13 euro svarende til 97 kroner for hver times parkering.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver France24.

LÆS OGSÅ: Kostede 150 millioner kroner – nu må politiet ikke køre dem

I hvert fald flertallet af den del af pariserne der deltog i afstemningen. For bare 5,7 procent af beboerne i Paris valgte at stemme. Det svarer til 78.000 personer.

Det ændrer dog ikke på, at 54 procent af pariserne, der stemte, altså stemte for at tredoble prisen for parkering. Men ikke for alle bilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tredoblingen af parkeringstaksterne i byen skal kun ramme folk i ‘tungere’ biler. Altså alle biler der vejer 1.600 kilo eller mere.

Forslaget, der har været til folkeafstemning, friholder dog pariserne selv. Ligesom handicapbiler undtages. Det samme gør taxaer, biler ejet af sundhedspersonale og håndværkere.

Men alle andre? Ja, de må betale. Også selvom ganske få parisere overhovedet gad stemme. Reglen ventes nemlig allerede at træde i kraft til september i år.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Paris’ borgmester Anne Hidalgo udlægger dog afstemningen som ‘et klar svar pariserne’. Et klart nej tak til bilerne. Et eksempel borgmesteren mener, flere andre byer vil tage til sig.

Parkeringstakster er ikke det eneste, pariserne ikke rigtig gider beskæftige sig med. Da bystyret sidste år ville forbyde el-løbehjul stemte bare 103.000 pariserne. Det betød, at løbehjulene har været forbudt siden september sidste år.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler