Annonce:

Berømt bilfabrik skal måske bygge 150.000 kinabiler

På Mirafiori-fabrikken i Torino har Fiat bygget alt fra Uno over Multipla til Maserati Quattroporte. Nu kommer kineserne måske.

I 1939 blev Fiats Mirafiori-fabrik i Torino indviet af Italiens daværende diktator Benito Mussolini. Og nu kan endnu en diktator muligvis betræde fabriksgulvet.

I oktober sidste år købte Stellantis-koncernen, som Fiat i dag er en del af, nemlig 21 procent af det kinesiske bilmærke Leapmotor. Prisen? 1,5 milliarder euro.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men nu foreslår Fiat, at man kan anlægge grundlag for Leapmotors europæiske produktion ved at bygge mærkets modeller på Mirafiori-fabrikken.

Det skriver Automotive News.

LÆS OGSÅ: Nu afskaffes gammel del af køreprøver i Danmark

Hvis planerne bliver til noget, vil mærket fra det kommunistiske diktatur kunne få bygget 150.000 biler om året med start i 2026 eller 2027.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilerne skal sælges gennem Stellantis’ netværk af forhandlere i Europa, så modellerne fra det kommunistiske styre undgår europæisk straftold.

– Hvis vi har muligheden, fordi det økonomisk giver mening at bygge Leapmotors biler i Italien, vil vi selvfølgelig gøre det, siger koncernens administrerende direktør, Carlos Tavares.

Under sidste års Frankfurt Motor Show præsenterede Leapmotor to biler. Den ene, en lille bybil kaldet TO3, fås allerede i Frankrig. Og den anden hedder C10.

Det intetsigende navn dækker over en SUV, som Leapmotor dog endnu ikke ved, hvor og på hvilke markeder inden for EU, man kan/vil sælge bilen.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere artikler om Stellantis her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler