Audi bekræfter: Den næste RS6 bliver den sidste


Altså før Audi som mærke bliver helt elektrisk.

Den næste Audi RS6 bliver både først og sidst for mærket fra Ingolstadt. Bilen bliver først af sin slags med hybridteknik og den sidste med forbrændingsmotor. Det bekræfter chefen for Audi Sport Stephan Reil i et interview med Wheels.

Den er den nuværende RS6 har – hvis du skulle have glemt det – en fire-liters biturbo-V8’er med 600 hestekræfter. Og det er formentlig samme motor der snart bliver sat strøm til. Det sker i slutningen af 2025, når Audi er klar til at pensionere den nuværende C8-model

Skal det passe med Audis egne planer om kun at lancere rene elbiler senest i 2026, skal mærket sende den næste RS6 på gaden umiddelbart efter. Flere detaljer er det småt med, desværre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Selvfølgelig er det (hybridmotoren, red.) vejen at gå. I den næste generation (af RS6, red) kan jeg fortælle, at der vil være mere hybrid at komme efter. Det er vores vej mod fuldt ud elektriske biler, fortalte Reil.

Han uddybede:

Ses vi til Auto Show?


– Til en vis grad er RS6’eren i dag allerede en hybrid. Den fire-liters V8’er har et lille 48-volt batteri til hjælp. Mens dens efterfølger vil være en plug-in hybrid.

I disse dage fylder RS6’eren 20 år, og når Riel ser tilbage på de seneste års historie, siger han til Wheels:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Efter C6-modellen blev CO2-udledningen vigtigere og vigtigere. Så i C7’eren gik vi fra ti til otte cylindre, ligesom vi sørgede for at bilen kunne deaktivere nogle cylindre, og nu har C8’eren så en lille hybirdpakke med det 48-volts store batteri.

Foto: Audi

 

 

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk