Audi afliver TT’eren – afløseren kører på el

Efter 21 år på markedet er det slut for Audi TT – afløseren bliver en elbil om bare få år, siger fabrikken

Udviklingen af Audi TT begyndte i 1994, salget fire år senere i 1998. Og efter 21 år er det hele slut. Sådan næsten da.

Det var Audi-chefen, Bram Schot, der tidligere på ugen kom med nyheden. Og ligesom tidligere rygter havde forudset, erstatter fabrikken i Ingolstadt den benzindrevne to-dørs sportsvogn med en elbil.

Reklameblok:En bil der skal hjælpe Audi i forsøget på at sælge en million elbiler om året allerede i 2025. Endnu er få detaljer om den nuværende TT’ers endeligt dog sluppet ud.

Selv siger Audi, at bilen forsvinder ud af modelprogrammet om ‘få år’ og vil blive erstattet af en elbil i samme prisklasse. Til sammenligning koster den billigste TT’er, coupé-udgaven, knap 600.000 kroner herhjemme.

Selv husker vi bedst Audi TT for den herlige lyd fra den 3.2-liters VR6-motor i den første generation fra 1998 og den nuværende 2.5-liters femcylindrede med turbo. Sidstnævnte lyder som en lille Lamborghini.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk