Annonce:

Alle Teslaer bygget efter august 2017 bryder loven i Danmark

Samtlige Tesla-modeller, der er indregistreret i Danmark efter august 2017, bryder loven, fordi bestemt funktion lige siden har været standardudstyr.

Privatpersoner må ikke overvåge det offentlige rum. Derfor bryder samtlige Teslaer, der indregistreret i Danmark efter august 2017, også loven.

Bilerne er nemlig udstyret med Teslas såkaldte ‘sentry mode’ som standard. Indstillingen overvåger hele tiden, hvad der sker rundt om den enkelte bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hos FDM har man for et år siden bedt Datatilsynet svare på, om indstillingen er ulovlig i Danmark. Men myndigheden har ikke villet svare endnu.

På Syddansk Universitet er juraprofessor Sten Schaumburg-Müller ikke i tvivl, om at den form for optagelser er ulovlige. Han vil heller ikke frede andre dashcam-løsninger.

Kritikken af Teslas form for overvågning er dog ikke ny eller enestående dansk. Efter hollandsk kritik ændrede Tesla måden, Sentry mode virker på.

LÆS OGSÅ: I 2025 skal danskerne betale endnu en bilafgift

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Kritikken kommer fra det hollandske datatilsyn, som Tesla er underlagt, fordi bilmærkets europæiske hovedkvarter er placeret i Amsterdam.

I februar sidste år ændrede Tesla dog indstillingen, sådan at kameraerne kun skal stå til, hvis bilen berøres. Bilen skal også advare ejeren, før overvågningen tændes.

Men ifølge FDM virker opdateringen ikke, som Tesla siger. Tilbage i februar sidste år begyndte den Tesla, interesseorganet testede, at filme af sig selv uden norm form for advarsel.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Der var heller ikke nogen ændring at spore, da FDM lavede den samme test måneden efter. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler