Annonce:

Aldrig før har biler udledt så lidt co2 og kørt så langt på literen

I mens flere er ved at gå i panik over, at biler bliver stadigt større, kører bilerne i sig selv kun længere og længere på literen. Ligesom de sviner langt mindre.

Ingen bil er miljøvenlig. Heller ikke elbiler. Og det er uanset hvordan man vender og drejer tingene. Men det har aldrig før set bedre ud.

Alene i USA er miljømyndighederne kommet frem til, at bilerne i “Gud eget land” aldrig har kørt længere på literen, end de gør nu.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

Desuden er CO2-udledningen fra de samme biler barberet ned på et niveau, hvor det aldrig har været før. Og det er endda tal fra sidste år.

LÆS OGSÅ: Tesla har smadret 37 år gammel rekord i Danmark

De tal har man dog først regnet færdig på nu. Og de pæne takter stopper ikke ved det. Brændstoføkonomien er også blevet bedre fra år til år. Beskedent, bevares. Men stadig bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Alligevel er springet på 0,26 km/l i snit det højeste målt på 365 dage nogensinde. Faktisk er det dobbelt så højt som de årlige forbedringer i brændstoføkonomien de sidste ti år.

Regnes el- og hybridbiler med, ser gennemsnittet endnu bedre ud. Så er der blevet hentet 0,5 kilometer på en liter “brændstof” mellem 2021 og 2022.

Myndighederne siger, at næsten alle biltyper er blevet mere brændstofbesparende. Og at de er mere besparende end nogensinde før.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Men det er især blandt nye SUV’er, at man ifølge myndighederne skal finde den første forbedring. På bare ét år kører nye SUV’er i snit 1,02 kilometer længere på den samme liter diesel/benzin.

Ikke overraskende har det lavere brændstofforbrug også trukket CO2-udledningen med ned. 3 procent mellem 2021 og 2022, siger de amerikanske miljømyndigheder.

Her bemærker man i øvrigt, at CO2-udledningen fra biler er faldet med 27 procent siden 2004. I den samme periode er brændstoføkonomien forbedret med 35 procent.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler