ABT tuner Audi SQ5 til 390 hk – smider 22″ hjul ovni

Aldrig har der været en kraftigere SQ5 end ABT’s nyeste Audi-fortolkning

Det bliver ikke ABT Sportsline, der slår diesel ihjel. Tværtimod hjælper de brændstoffet godt på vej ved at finde i alt 390 hestekræfter og 760 newtonmeter i Audi SQ5.

Fra fabrikken er turbo-V6’eren med sine 347 hestekræfter ingen sløv sag. Men alt kan selvfølgelig altid gøres bedre. Og det har ABT gjort. Altså tingene bedre.

Reklameblok:For der er skåret 0,2 sekunder af den to tons tunge SUVs spurt fra 0 til 100 km/t. Det er nu overstået på 4,9 sekunder mod 5,1 sekunder før. Den otte-trins automatgearkassen og Quattro-firehjulstrækket hjælper selvfølgelig en hel del på den slags.

At SQ5 i forvejen er topkram, når den ankommer fra fabrikken, bevises af, at ABT ikke har været nødt til at omprogrammere gear eller forstærke firehjulstrækket, da de ekstra hypper fandt vej ned i V6’eren.

Hvordan bilen så føles på de 22″, du også kan bede ABT, udstyrer den med, er et helt andet spørgsmål. Spændende, er nok en meget rammende beskrivelse. Mindre 21″ og helt ‘ned’ til 20″ hjul er dog også en mulighed.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Det samme er en gevindundervogn, der forsøger at tage toppen af SUV-højden, også.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk