Annonce:

9 ud af 10 biler i Danmark har stadig forbrændingsmotor

Elbilerne bliver flere og flere på de danske veje. Men biltypen udgør stadig mindre end 10 procent af danskernes bilpark, viser de seneste tal.

Danskerne foretrækker stadig biler med forbrændingsmotor.

Det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik. Faktisk kører mindre end hver tiende nye bil på de danske veje i dag på strøm. Andelen af elbiler i Danmark ligger på 7,8 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men ejerne af benzin-, diesel- og hybridbilerne skal ikke tro, at de slipper lige så ‘let’ som folk i elbiler. Især ikke, når det kommer til vedligehold af bilen.

Fordi forbrændingsmotoren er et stykke mere kompliceret mekanik end elmotoren, mener John Gantzhorn, der er teknisk chef hos Applus+ Bilsyn, at det er vigtigt, at danskerne sørger for at vedligeholde deres biler.

LÆS OGSÅ: Dieselbilen er kommet for at blive, siger Toyota

Det er dog ikke kun mekanisk, at alle biler har godt af at blive vedligeholdt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det er fuldstændig korrekt, at almindelige brændstofbiler kræver noget mere vedligeholdelse end elbiler, fordi de har en motor med en masse kompliceret mekanik og enkeltdele, der løbende skal smøres, rengøres og måske udskiftes.

– For at sikre bilens tilstand og værdi, er det nødvendigt, at man arbejder proaktivt med den, siger John Gantzhorn i en pressemeddelse.

Bilerne i Danmark har også godt af at blive vasket og rengjort. Her er det også vigtigt at skænke kabinen en tanke. Her påpeger John Gantzhorn vigtigheden af at vedligeholde klimaanlægget for at undgå sur og dårlig lugt.

Og selvom dårlig lugt i kabinen næppe er årsag til et dumpet periodisk syn, kan danske bilister alligevel komme uden om de mest gængse fejl i synshallerne ved at se efter deres biler løbende. Læs mere om de hyppigste fejl her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Tilbage i elbilen er et land som Norge nu så langt fremme, at man lige om lidt mener sig i stand til helt at forbyde alt andet end den. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler