Annonce:

77 procent af bilisterne stoler ikke på disse biler

Hele 77 procent stoler ikke på selvkørende biler i trafikken, viser en ny undersøgelse. Antallet er tilmed steget markant siden februar.

Besøg vores annoncør:

Tilbage i januar viste en undersøgelse fra datafirmaet Arity, at 34 procent af bilisterne tror på, at selvkørende biler er bedst for sikkerheden på vejene. I hvert fald på den korte bane.

Men da undersøgelsen blev foretaget igen i juni måned, var andelen af bilister, som er positivt stemt over for de selvkørende biler, faldet. Og det endda ganske markant til bare 23 procent.

Med andre ord stoler hele 77 procent af bilisterne ikke på teknikken i selvkørende biler. Heller ikke selvom der bliver flere og flere af dem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De selvkørende biler altså. Samtidig siger 86 procent af de 1.000 adspurgte bilister dog, at de ville være villige til at dele data om deres kørsel med andre, hvis det til gengæld kan redde liv.

LÆS OGSÅ: Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Arity peger dog også på, at bilisternes opførsel bag rattet er blevet værre de seneste år. Siden corona-pandemien er distraheret kørsel steget med 32 procent. Og det skal man ikke nødvendigvis kun tage en undersøgelses ord for.

En ny type fotofælde, der ved hjælp af kunstig intelligens fanger folk med dårlige vaner bag rattet, har i en forsøgsperiode blitzet 100 bilister hver eneste dag. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Trods modstanden mod selvkørende biler svarer bilisterne i andre undersøgelser, at de foretrækker at få overvåget, hvor hurtigt de kører. Faktisk siger 60 procent af bilisterne, at de vil have den såkaldte ‘intelligente fartkontrol’ i nye biler.

Systemet er herhjemme og i resten af EU allerede blevet til virkelighed. Fra 7. juli i år kan det – og andre sikkerhedssystemer – slet ikke slås fra i nye biler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler