Reklame:

61 år gammel Ferrari er verdens næstdyreste bil nogensinde

Indrømmet. Det her er ikke en helt almindelig Ferrari. Og det afspejler sig i prisen, hvor de færreste kan være med.

Der findes næsten ikke dyrere bil end denne Ferrari 250 GTO. I hvert fald ikke hvis man gør den slags op i auktionspriser.

Mandag i denne uge blev bilen, der har kørt 24 timers-løbet på Le Mans-banen i Frankrig, solgt for svimlende 51,7 millioner dollar svarende til omkring 360,4 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Alt sammen på en auktion i New York som auktionshuset RM Sotheby’s stod bag.

Ifølge auktionshuset er prisen kun overgået af sølvgrå Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe, der i 2022 blev solgt for hele 135 millioner euro. Det er i dansk valuta omkring en milliard kroner.

LÆS OGSÅ: Jonas er én af dem – i dag skal bilister betale ny afgift

Ferrarien er også en dyr sag. Men den burde ifølge RM Sotheby’s have været endnu dyrere. Faktisk blev den solgt under vurderingen som lød på 60 millioner dollar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Måske fordi bilen ikke vandt det Le Mans, den i sit ‘fødeår’ deltog i. Faktisk måtte Ferrari på grund af en motorfejl trække den ellers gudesmukke racer ud af løbet.

Det blev dog til en andenplads i det 1.000 kilometer langt udholdenhedsløb på Nürburgring det samme år.

Under kølerhjelmen ligger en 2,9-liters V12-motor med 300 hestekræfter, og da Ferrari var færdig med den, blev bilen i slutningen af 1960’erne solgt og eksporteret til USA.

Reklameblok:


Her blev den restaureret for i 1985 at ende i en privat samling i delstaten Ohio. Og det er altså først nu, at nøglerne har skiftet hænder igen.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?